Rabu, 03 Oktober 2012

Tree Cookies

Mumbai, 12 Desember 2006


Bikin kuker ini gara2 Felis senang banget kalo dibeliin kuker yang ada M&M nya, pas kebetulan ada resepnya, jadi dicoba dibuat. Ada beberapa perubahan yang dilakukan seperti penggunaan coklat bubuk dan M&M yang seharusnya ditempel dengan icing sugar, aku buat M&M nempel di kukernya. Chocolate fingers juga aku tempel cuma buat di foto :D. 

INGREDIENTS :
50 g unsalted (sweet) butter, at room temperature, diced
115 g light muscovado (brown) sugar
1 egg
150 g self raising Flour --- aku pake 125 g flour, 25 g coklat bubuk
2.5 ml/ ½ tsp bicarbonate of soda (baking soda)
finely grated rind of 1 lemon ---- aku ngga pake

For the decoration :
50 g icing sugar
10 ml/ 2 tsp lemon juice
10 milk chocolate fingers
brightly coloured sweets (candies) such as M&Ms

DIRECTIONS :
1. Preheat the oven to 180°C/350°F/Gas 4. Grease two baking sheets.
2. In a large bowl, beat together the butter and sugar until smooth and creamy. Beat in the egg. Add the flour, bicarbonate of soda and lemon rind and mix until smooth.
3. Place 5 large spoonfuls of the mixture on to each baking sheet, spacing them well apart. Bake for 15 minutes until the cookies have risen. Leave on the baking sheet for 5 minutes to firm up, then transfer to a wire rack to cool.
4. To decorate the cookies, mix together the icing sugar and lemon juice to make a thick paste. Use a little paste to secure one end of a chocolate finger to each cookie.
5. Attach the coloured sweets in the same way, securing each one with a little paste. Leave the cookies to set for at least 1 hour. (handle the decorated cookies with care)

Source : The Ultimate Cookie Book

Tidak ada komentar:

Posting Komentar